Alirin b instruktionsanmeldelser

Glyocladin, Alirin og Gamair hører til en række mikrobiologiske præparater svarende til Fitosporin til plantebeskyttelse.
Glyocladin (Trichodermine)
Biologisk fungicid
Forberedelse til at undertrykke forårsagende stoffer af svampesygdomme i jord og planter
Aktivt princip - sporer af svampe Trichoderma harziannum VIZR-18
BEREGNET
• Effektivt undertrykker de forårsagende midler til svampesygdomme:

Agurk - rodrot (s. Fusarium, Pythium, Rhizoctonia), visne (Verticillium dahliae),
Tomat - rodrot (pp. Fusarium, Pythium, Rhizoctonia, Alternaria); hvid råte (Sclerotinia sclerotiorum) og sen blight (Phytophthora infestans) - reducerer udviklingsaktiviteten

Andre vegetabilske og blomsterpyntede afgrøder - rodfrugt (s. Fusarium, Pythium, Rhizoctonia osv.).
* Reducerer jordens toksicitet efter dampning af jorden eller anvendelse af plantebeskyttelsesmidler

Det er vigtigt at bruge glyocladin korrekt, så vil det være nyttigt. Svampen er kun mest aktiv i det øverste jordlag i en dybde på op til 10 cm med en fugtighed på 60-80% og en temperatur på 14-27 ° C, derfor er det nødvendigt at opretholde jordens fugtighedsindhold i mindst et par dage. Hvis dette er din første gang du bruger stoffet, skal du bruge det to gange om sæsonen - om foråret og efteråret. Når du har helbredet jorden, kan du skifte til en enkelt applikation. Jeg understreger, at dette er det eneste profylaktiske medikament mod alle former for rodrot.
Lægemidlet bruges uden foreløbig opløsning i vand - tabletter af lægemidlet påføres direkte på jorden. Når der behandles vegetabilske afgrøder, tilsættes et biologisk produkt til jorden, når man hælder frøplanter med en hastighed på en tablet pr. 300 ml jord, eller en tablet pr. Hul, når man planter planter på et permanent sted.

Ved behandling af indendørs prydplanter skal lægemidlet sættes til jorden, når en plante transplanteres eller under en plante pr. Pot - en tablet med stoffet Glyocladin.

Brug af produktet med forbehold for de anbefalede doseringer udgør ikke en fare for miljøet, dyr og mennesker, det kan bruges i nærheden af ​​vandmasser og en bigård. Glyocladin

Glyocladin har en mere enkelt unik ejendom. Sporerne i Trichoderma-svampen når ind i rodzonen, spirer, trænger ind i roden og danner mycorrhiza - en tæt plexus af mycelium og planterod. På grund af denne unikke dannelse øges planternes rodernæring mange gange. Denne kraftfulde naturlige pumpe omdanner uopløselige forbindelser fra jorden til en form, der kan assimileres af planter, forsyner planter ikke kun med mineralsalte (inklusive fosfor og kalium), men også med biostimulanter, enzymer og andre nyttige stoffer. Takket være mycorrhiza vil planten aldrig mangle ikke kun mad, men også vand.
Slaghastighed: inden for 7 dage fra tidspunktet for påføring på jorden.
Brug af produktet med forbehold for de anbefalede doseringer udgør ikke en fare for miljøet, dyr og mennesker, det kan bruges i nærheden af ​​vandmasser og en bigård. Glyocladin tilhører den 4. fareklasse.
Kompatibilitet: observer intervallet i påføring med mikrobiologiske plantebeskyttelsesmidler (med præparater Alirin-B, tab., Gamair, tab.) - 5 dage.
Samtidig introduktion af et biologisk produkt med kemiske fungicider er forbudt..

Kilder: http: /fialka.tomsk.ru/, http: /cekatop.ru/, http: /www.agroserver.ru/


Fra personlig erfaring vil jeg sige, at brugen af ​​glyocladin har vist meget gode resultater. Jeg brugte det på hoyas for omkring 2 år siden. Jeg stak piller om efteråret før jeg bragte dem ind fra loggien og stak dem om foråret, før jeg tog dem ud. Om vinteren har jeg ikke mistet en eneste plante! Alle overlevede under forfærdelige forhold for hoi!
Lægningen af ​​glyokladin skal udføres på forhånd inden begyndelsen af ​​lavsæsonen (det var koldt udenfor, men opvarmningen blev ikke tændt), fordi planterne skal stå våde i mindst 3 dage. Og endnu bedre, brug et tykt lag af mulch, fordi mycelium ikke vokser på dårlig jord..

__________________
Læg til i morgen det, du satte af sted i går til i dag. Og der ser du, og det vil løse sig selv!

-Du har dovninger?
-Jeg har aktivitetsudfordringer, min dovenskab er konstant.

Tak skal du have:
Albina S.
Se profil
Send en privat besked til Albina S.
11/01/2014 kl 19:48# 2

Alirin-B og Gamair
Begge disse lægemidler har den samme aktive ingrediens: nyttig jordmikroflora - Bacillus subtilis. Vi kan sige, at disse to lægemidler er næsten identiske med Fitosporin..
Alirin-B
Alirin-B, tab er et biologisk fungicid til terapeutisk og profylaktisk virkning, der effektivt undertrykker udviklingen af ​​årsagsmidler til svampesygdomme i vegetabilske, bær- og blomsterafgrøder.
Formål:

1. Behandling af forplantning af kartoffelknolde;
2. Spild af planter under roden;
3. Sprøjteplanter.

Alirin-B applikationsteknologi, fane.:
Biologisk produkt Alirin-B bruges til sprøjtning af planter eller kunstvanding - i jorden, hulet eller under plantens rod.
Det krævede antal tabletter opløses i en ikke-fødevarebeholder i en lille mængde varmt vand og bringes derefter til det krævede volumen med vand direkte i sprøjtebeholderen.
Det anbefales at tilsætte et klæbemiddel (flydende sæbe osv.) Til opløsningen i en mængde på 1 ml pr. 10 liter. Flydende sæbe kan erstattes med stimulanser, for eksempel: Zircon, Epin, Ribav-Extra.

Ved forebyggende behandlinger anbefales det at reducere forbrugshastigheden med halvdelen..
Opmærksomhed. Brug den forberedte arbejdsvæske samme dag.!

For at opnå det bedste resultat anbefales det at bruge lægemidlet Alirin-B, tab, i kombination med biologiske produkter Gamair, tab. og fanen Glyocladin. Præparaterne supplerer hinanden og beskytter effektivt planter mod såning af frø før høst!

Svampicid Alirin-B begynder at virke fra behandlingsøjeblikket.

For at løse problemet med rhizoctonia og senblight kartofler er det nødvendigt at udføre en pre-plantebehandling af knolde med en opløsning med en hastighed på 4-6 tabletter af lægemidlet pr. 10 kg knolde. Arbejdsfluidets forbrugshastighed vil være 0,2-0,3 liter.

For at bekæmpe sen skam er sprøjtning af planter i vækstsæsonen som regel tre gange: 1 gang - når rækkerne er lukket, derefter - med et interval på 10-12 dage. Til dette formål fortyndes 10 tabletter af et biologisk produkt i 10 liter vand. Det anbefalede opløsningsforbrug er 10 l / 100 kvadratmeter. m landinger.

For at beskytte åbne jordtomater mod rodrød er det nødvendigt at spildse jorden tre gange med en opløsning af 2 tabletter af lægemidlet pr. 10 liter vand: 1-3 dage før såning af frøene, derefter i fasen med 5-6 ægte blade og til sidst efter yderligere 15-20 dage... I dette tilfælde anbefales det at bruge 10 liter opløsning pr. 10 kvadratmeter. m landinger. For tomater med beskyttet jord er forarbejdningsteknologien den samme, men jorden udgydes en anden gang før plantning af frøplanter, og næste gang - efter 7-14 dage.

Mod sen blight og alternaria på åbne jordtomater anvendes der tre gange sprøjtning med et interval på 10-14 dage i begyndelsen af ​​spiren - frugtdannelse. Opløsningen fremstilles med en hastighed på 10 tabletter / 10 liter vand, og opløsningen forbruges ifølge formlen 10 l / 100 kvadratmeter. m landinger. Beskyttede malede tomater behandles med en svagere opløsning - 10 tabletter af lægemidlet pr. 10-15 liter vand, og forbruget af arbejdsvæske vil være 10-15 l / ha 100 kvadratmeter. m kultur.

For at forhindre rod- og rodrot i beskyttede og åbne jordgurker udføres et enkelt jordspild med en opløsning af 2 tabletter af lægemidlet pr. 10 liter vand (1-3 dage før såsædene). Løsningsforbrug - 10 l / 10 kvadratmeter. m.

For at modstå pulveriseret meldug på drivhusagurker sprøjtes tre gange med en opløsning af lægemidlet med en hastighed på 10 tabletter pr. 15-20 liter vand med et interval på 7-10 dage. Alle operationer udføres i begyndelsen af ​​blomstringen - frugtdannelse, og forbruget af opløsningen skal være 15-20 l / 100 kvadratmeter. m landinger.

For agurker med åbent jord er den anbefalede koncentration af opløsningen 10 tabletter / 10 liter vand, og dens forbrug er 10 l / 100 kvadratmeter. m. Sprøjtning udføres også tre gange på samme tid, men med et interval på 10-14 dage.

For at forhindre solbær i at lide af amerikansk pulveriseret mug, er det nødvendigt at sprøjte det tre gange i vækstsæsonen (før og efter blomstringen, samt under dannelsen af ​​bær) med en opløsning af Alirin-B i en koncentration på 10 tabletter pr. 10 liter vand. Under forarbejdning forbruges 10 liter arbejdsvæske pr. 100 kvadratmeter. m kultur.

Du kan beskytte jordbær mod grå råne ved at sprøjte det med en suspension af 10 tabletter medikamentet / 10 l vand i spiringfasen, umiddelbart efter blomstring og under dannelsen af ​​bær. Ti liter opløsning er nok til at behandle 100 kvadratmeter. m jordbær.

For at forhindre blomsterfrøplanter i at lide af sort ben, rodrød, trakeomykotisk visnning, vandes jorden to gange med en opløsning, der er fremstillet med en hastighed på 1 tablet af lægemidlet pr. 5 liter vand, inden man så så frø, og inden man hælder frøplanter. For 1 kvadratmeter m jord du tager 5 liter opløsning.

For at beskytte indendørs blomsterplanter mod rodrød og trakeomykotisk visning hjælper tre gange gentagen vanding af jorden i potter med en opløsning af lægemidlet i en koncentration på 1 tablet pr. 5 liter vand. 1 gryde tager 0,2-1,0 liter arbejdsvæske. For at beskytte blomsterplanter i åben jord skylles den samme opløsning tre gange under plantens rod, det anbefalede forbrug af opløsningen er 5 liter pr. m.

De vil blive reddet fra pulveriseret mug ved sprøjtning af planter tre gange med en opløsning fremstillet med en hastighed på 2 tabletter Alirin-B pr. 1 liter vand. Det anbefalede opløsningsforbrug er 0,1-0,2 l pr. Til det samme formål sprøjtes blomsterplanter med åben jord tre gange og bruger 1-2 liter opløsning pr. 10 kvadratmeter. m.
Kompatibilitet: Kompatibel med mikrobiologiske plantebeskyttelsesmidler, gødning, kemiske herbicider, insekticider og fungicider. Ikke kompatibel med Fitolavin og andre baktericider!

1. Effektivt undertrykker udviklingen af ​​patogener;
2. Som et resultat af applikationen får du miljøvenlige og sikre produkter;
3. Fremmer øget produktivitet;
4. Øger indholdet af vitaminer i produkter;
5. Grøntsager, frugter og bær, der dyrkes ved hjælp af det biologiske produkt Alirin-B er mere saftige, aromatiske, velsmagende og sunde;
6. Præparatet i form af tabletter er meget praktisk og let at bruge;
7. Sikker for mennesker, dyr, fugle, miljøet.

Beskyttelsesforholdsperiode: 7-20 dage med en enkelt behandling.

Regelmæssige beskyttelsesbehandlinger med det biologiske produkt Alirin-B anbefales hver 7. dag.

Slaghastighed: fra påføringsøjeblikket på frø og plantemateriale; ved sprøjtning af planter - fra behandlingsøjeblikket.

Sikkerhedsforanstaltninger under arbejde, transport, brug og opbevaring af pesticidet: Ved brug må du ikke drikke, ryge eller spise. Arbejd med handsker. Brug ikke madredskaber til at forberede arbejdsløsningen. Opbevares utilgængeligt for børn og kæledyr. Det er forbudt at opbevare og transportere med mad, foder og medicin.

Fareklasse: 4 (med lav risiko).

Opbevaringsbetingelser 3 år ved temperaturer fra -30˚С til + 30˚С (uden at pakke pakken).

Gamair er et fungicid til private dacha-husholdninger. Lægemidlet ophobes ikke i jord og planter. Virkningen mod en lang række patogene svampe og bakterier er selektiv. Helt sikkert for mennesker, fisk og dyr. Perioden med beskyttende handling varer 20-30 dage.

Producent: August
Oprindelsesland: Rusland
Aktiv ingrediens: bakterier Bacillus subtilis M-22 VIZR og et kompleks af plantemetabolitter

For at købe stoffet Gamair skal du tilføje produktet til din indkøbskurv og indtaste dataene for at levere produktet til din adresse.
Brugsanvisning:
Gamair er et biologisk baktericid beregnet til behandling og forebyggelse af bakterielle og visse svampesygdomme hos planter (nekrose i hjertet af stammen, blød råd, bakteriel tomatkræft og så videre). Aktivt stof: Bacillus subtilis. Med hensyn til dets sammensætning og virkning er lægemidlet tæt på Fitosporin, hvilket betydeligt overstiger dets effektivitet. Fås i tabletform og tør pulverform.
Den bedste anbefaling af Gamair-medicinen er anmeldelser af dem, der anvender det på deres websted. Ifølge deres erfaring er lægemidlet ikke vanedannende i patogener, mens det gendanner den gunstige mikroflora i jorden og i planter og udøver en immunmodulerende og vækststimulerende virkning på dem..

I en arbejdsopløsning kan lægemidlet kombineres med andre biologiske produkter: fungicider, insekticider og plantevækstregulatorer. Mellem brugen af ​​gamair og glyocladin skal et tidsinterval på mindst 7 dage opretholdes.

Gamair: instruktioner til brug

For at fremstille en arbejdsopløsning skal tabletter opløses i en lille mængde vand (200-300 ml) og derefter blandes med resten af ​​væsken.

Gamair anvendes ved sprøjtning eller vanding. Ved bearbejdning skal arbejdsopløsningen tilsættes "klæbemiddel" (1 ml pr. 10 l). Til dette formål kan du bruge flydende sæbe eller stimulanter (Zircon, Ribav-Extra, Epinom). Ryst sprøjten med jævne mellemrum under behandlingen.

Ved vanding bruges to tabletter pr. 10 liter vand, denne mængde opløsning er nok til at behandle 10 kvadratmeter areal. Ved sprøjtning - 2 tabletter pr. 1 liter vand. Ved forebyggende behandling halveres forbrugshastigheden.

Således er Gamair meget budgetløsning

Opløsningen skal bruges på forberedelsesdagen, den kan ikke opbevares!

Gamair hører til 4. fareklasse. Hvis de anbefalede doseringer overholdes, er det sikkert for miljøet, dyr og mennesker og kan bruges i nærheden af ​​vandmasser og bigårder. Lægemidlet er ikke fytotoksisk, så det giver dig mulighed for at dyrke økologiske produkter.

Brug ikke madredskaber til at forberede arbejdsløsningen. Når man arbejder med et biologisk produkt, skal handsker bruges, og under forarbejdning af planter er rygning, spisning og drikke forbudt.

Hvis Gamair kommer i øjnene, anbefales det at vaske det af med rigeligt vand, i tilfælde af kontakt med huden - med masser af sæbe og vand. Hvis lægemidlet er kommet ind i det menneskelige åndedrætsorgan, skal det straks fjernes til frisk luft. Hvis stoffet kommer ind, skal du drikke en opløsning af aktivt kul (1-2 spsk i 1-2 glas vand), derefter fremkalde opkast og konsultere en læge. Hvis stoffet er spredt på gulvet, skal du bare samle det med en kost.

Resterne af det biologiske produkt skal bortskaffes i papirkurven sammen med beholderen. For at transportere stoffet Gamair er det tilladt at bruge enhver form for transport, men det er forbudt at transportere og opbevare det sammen med mad, foder og medicin..

Lægemidlets holdbarhed, hvis emballagen er intakt, er 1,5 år fra fremstillingsdatoen. Opbevares ved temperaturer fra - 30 til + 30 grader celsius uden for børns og kæledyrs rækkevidde.

Kilder: http: /cekatop.ru/, http: /bioprotection.ru/, http: /www.floralworld.ru/

__________________
Læg til i morgen det, du satte af sted i går til i dag. Og der ser du, og det vil løse sig selv!

-Du har dovninger?
-Jeg har aktivitetsudfordringer, min dovenskab er konstant.

Svampedræbende "Alirin B": brugsanvisning

Alle gartnere og gartnere tager brug af fungicider. Det er trods alt den eneste mulige måde at beskytte vegetation mod sygdomme på. Og da der er mange af dem, skal du navigere korrekt i valget. Alirin B blev anerkendt som et af de effektive fungicider. Brugsanvisning viser, at produktet effektivt kæmper mod de fleste patogene svampe, undertrykker deres vækst, reproduktion og vital aktivitet.

Stoffets sammensætning og formål

De aktive stoffer i Alirin er jordbakterier fra VIZR B-10-stammen, kaldet Bacillus subtilis. Det unikke, som er udstyret med det biologiske produkt "Alirin B", er uvurderlig i kampen mod svampepatologier. Det indeholder et så aktivt stof, som patogener ikke har tid til at vænne sig til. Dette er bevis på, at fungicidet virkelig fungerer..

Vigtige klassificeringsegenskaber er:

  1. Tilknytning af lægemidlet til et biologisk pesticid.
  2. Kontakt interaktion. Løsningen påvirker systemisk hele den patologiske flora.
  3. Arten af ​​interaktionen - immuniserende, beskyttende, desinficerende.
  4. Værktøjets effektivitet (effektivitet) er 50-90%.
  5. Ventetiden for den ønskede effekt i grøntsager og korn er 1 dag.
  6. Toksicitetsklassen, der er tildelt "Alirin B" er: 4 point (for mennesker); 3 point (for coleoptera).

Alle gartnere og gartnere tager brug af fungicider

Fordele og applikationer:

  1. Eliminerer svampen effektivt, beskytter mod risikoen for infektion udefra (fra syge til sunde).
  2. Tillader dig at kvalitativt desinficere jorden inden plantning.
  3. Vand den plantede vegetation (helt ved rod).
  4. Den første kunstvanding af hele planten udføres, efter at den har kastet knopperne (før blomstringen).
  5. Forarbejdet med Alirin og kartofler inden plantning. Dette gøres for at beskytte afgrøden mod rhizoctonia eller phytosporosis..
  6. Lægemidlet er også effektivt til at beskytte indendørs planter. Behandler rodrot og almindelige svampepatologier.

Det særlige ved lægemidlet ligger i det faktum, at det udover at undertrykke patogen flora har en positiv effekt på gavnlige bakterier i jorden. Et andet vigtigt træk er en stigning i proteinindholdet i planter op til 40% og et fald i nitrater med den samme procentdel. Produktet skal bruges, når lufttemperaturen i foråret er stabil ved + 100 ° C.

Da "Alirin B" SP og alle andre sorter er biologiske produkter, er ventetiden for brug ikke vigtig. Det vil sige, frugter / grøntsager, der er forarbejdet med det, kan spises med det samme. Før det skal de bare vaskes godt..

Udleveringsform af lægemidlet

Kommercielle former for frigivelse og deres mærkning:

  • G - flydende opløsning, klar til brug;
  • TAB - tabletform;
  • SP - pulverform.

For hver type landbrugsafgrøder er den kommercielle form afgørende. Derfor skal du vælge det korrekt..

Den omsættelige form for hver type afgrøder er vigtig.

Det afhænger af en række grunde:

  • sorter af patogen svamp;
  • løv epidermis struktur;
  • graden af ​​udvikling (sværhedsgrad) af sygdommen.

Detaljerede instruktioner til brug findes på emballagemærkaten. Læs den omhyggeligt, inden du bruger den.

Sådan opdrættes korrekt

Svampemiddel fanen "Alirin B" og alle andre salgbare former skal fortyndes korrekt. Hver af dem har sin egen teknologi..

Pulveropløsning:

  1. Den gennemsnitlige dosering er 60 g for hver spand vand. Væsken skal sættes ned med temperaturindikatorer på ikke + 180 ° C. Optimal temperaturindikator for vand + 20-250C.
  2. Den beregnede mængde pulver pr. Enhed (hektar / masse) frø er 1-20 gram.
  3. Med denne sammensætning, 30 procent, skal sprøjtebeholderen fyldes.
  4. Blandingen blandes grundigt, den manglende mængde vand tilsættes. Det vil sige, beholderen er fuldt ud fyldt med vand..
  5. Bolonen rystes grundigt for at blande indholdet, indtil det er helt homogent..
  6. Kan bruges til sprøjtning. Det anbefales at bruge det op i de første 4 timer.

Det er nødvendigt at fortynde korrekt tabletterede former af fungicidet "Alirin B"

Opløsning fra tabletform:

  1. Antallet af tabletter for hver plantetype er angivet på emballagemærket.
  2. Tablettene skal opløses i opvarmet vand (temperaturindikatoren er angivet ovenfor).
  3. Sammensætningen hældes i sprøjtebeholderen op til det øverste mærke.

Praktiserende læger anbefaler kraftigt ud over det aktive stof (selve fungicidet) at tilføje arbejdssammensætningen:

  • sæbe (det er bedre at tage væske) fra beregningen: for hver 10 liter arbejdsstof, brug 1 g sæbe, dette vil forbedre vedhæftningen af ​​det aktive stof til blade, skud, stængler;
  • og / eller midler til stimulering af vækst af typen: "Zircon", "Epina" eller "Ribava-Extra".

Forbrugssatser:

  1. For at vande en haveseng, inden du så et frø eller plante planter, har du brug for 1-5 liter midler til hver kvadratmeter. Vandfrekvens - 10-14 dage.
  2. Til kunstvanding af tomater med agurker i åbne områder - 1-5 liter arbejdsstof for hver kvadratmeter.
  3. For kartofler, blomsterafgrøder, bær, der er dyrket i drivhusbetingelser, skal du bruge 100-200 ml af det færdige produkt til hver kvadrat med jord.

Til forebyggende formål halveres doseringen..

Til behandling

Hvis vegetabilske afgrøder allerede er påvirket af svampesygdomme, skal de vandes med en opløsning af fungicid "Alirin B", tilberedt i henhold til følgende skema:

  • tabletform - fortynd 2 tabletter i 1 spand vand;
  • flydende form - 10 ml Alirin pr. 10 kvadrater jord.

Sprøjtningsproceduren skal udføres tre gange med en pause mellem sprøjtning fra 5 til 7 dage.

Før plantning behandles kartofler med en opløsning fremstillet af 6 tabletter for hver 10 kg kartofler. Hvis du bruger en færdiglavet væske, skal du bruge et gennemsnit på 300 ml.

Planter, der er berørt af svampesygdomme, bør overrisles med en opløsning af fungicidet "Alirin B"

Til forebyggelse

Hvis midlet bruges til profylaktiske formål, skal du:

  • For at desinficere jorden skal du bruge 2 tabletter af stoffet i en spand vand;
  • vanding har brug for 1 spand arbejdsopløsning for hver 10 kvadrater af frøplanter.

Efter vanding skal jorden løsnes til en dybde på 20 cm.

Producenterne af lægemidlet anbefaler til profylaktisk formål at tilføje 1 tablet fortyndet i en liter varmt bundfældet vand til brønden eller bruge 200 g flydende middel.

Dosering og regler for anvendelse til forskellige afgrøder

Svampemedicin "Alirin B", brugsanvisningen bekræfter dette, kan bruges til behandling og forebyggelse af forskellige typer vegetabilske afgrøder. Det kan bruges som en uafhængig arbejdsopløsning, eller den kan kombineres med andre beskyttelsesmidler af et lignende handlingsspektrum..

Denne fremgangsmåde vil kun øge effektiviteten af ​​forarbejdningen, så meget som muligt undertrykke væksten og vital aktivitet af myceliet af svampe. Temperaturområdet for brug af lægemidlet er + 18-250 ° C.

Kartofler

Det behandles oftest i tabletform. Selvom du kan bruge enhver anden. Det vigtigste er at overholde reglerne for fremstilling af en fungerende løsning, nøje overhold doseringen:

  1. Et lægemiddel bruges til at behandle knolde fra sen blight. Forarbejdningen udføres inden plantning i jorden. Du har brug for ca. 6 tabletter og 1 spand vand. Kartofler nedsænkes i det forberedte stof i et par timer.
  2. Phytofiber begynder at heles, når buskene i rækker tæt på hinanden. Her skal du bruge 10 tabletter og 1 spand vand. Brug 1 sprøjtning hver 10-12 dage.

Rotrot bliver behandlet af Alirin i tomat

tomater

I tomat behandler Alirin rodrot. Det er denne sygdom, der oftest angriber kulturen:

  1. For at gøre dette, vandes først jorden med et aktivt stof med en hastighed på 2 tabletter, 10 liter vand. Væskeforbrug - 1 liter for hver kvadratmeter jord.
  2. For at slippe af med sen blight eller Alternaria skal du opløse 10 tabletter i en spand (10 l) varmt, bundfældet vand.

Alirin B - instruktioner til brug af middel mod plantesygdomme

Det er dejligt at dyrke en rig høst i dit havegrund. Men hvor meget arbejde og tålmodighed du har brug for, så bær, frugt, grøntsager vises på bordet. Det er ikke nok at plante, du skal vand, ukrudt, fodre og helbrede voksende planter.

I øjeblikket er et nyt fungicid præparat, alirin-B, dukket op, som redder planter fra så forfærdelige sygdomme som pulveriseret meldug og grå råte..

Et vigtigt værktøj i gartnerens førstehjælpskasse

Alirin-B er en spore af antagonistiske bakterier, der bekæmper plantesygdomme, forbedrer deres immunitet og øger produktiviteten. Foruden frugt, bær og grøntsagsafgrøder kan Alirin-B bruges til at bekæmpe skadedyr af indendørs og haveblomster. Det ophobes ikke i frugter og planter og udgør ikke en fare for mennesker og miljø.

Alirin-B: instruktioner til brug

Forarbejdning af jord-, rod- og jorddele af planter udføres kun i den varme sæson ved en temperatur på ikke + 18 + 20 grader. Anvendelsesmåde:

  • Det bruges til forebyggelse og behandling af sen blight, rod- og grårot, pulveriseret meldug, cercospora og andre plantesygdomme forårsaget af virkningen af ​​patogene bakterier.
  • Opløs 2 tabletter af stoffet i lidt vand. Bland grundigt, efter 10 minutter omrøres igen.
  • Fortynd koncentratet i 10 liter vand.
  • Brug 10 liter opløsning pr. 10 kvadratmeter til vanding af jorden. meter. Det anbefales at spilde de huller, som planterne plantes i. Efter vanding blandes jorden og vandet igen.
  • Til sprøjtning fortyndes 2 fungicidtabletter i 1 liter vand og tilsæt 9 liter sæbeopløsning for bedre vedhæftning..
  • Den tilberedte opløsning skal bruges på forberedelsesdagen, den kan ikke opbevares.
  • Lægemidlets varighed er 2 uger. Gentag sprøjtningen om nødvendigt.

Udgivelsesformular

Alirin-B fås i form af tabletter, pulver og væske. Det er et biologisk fungicid. For større effektivitet anbefales det at bruge det sammen med Gamair. Det er vigtigt at vide om værktøjet:

  • Alirin-B er ikke-toksisk, har en fareklasse 4. Anvendelse i nærheden af ​​bigårder anbefales ikke, effekten på bier er dårligt forstået.
  • Resultatet af lægemidlets virkning er ikke kun forebyggelse og eliminering af sygdommen, men også en stigning i udbyttet med 20%.
  • Alirin-B-løsning bruges til behandling af hjemmegrunde, drivhuse, drivhuse, græsplæner, frugttræer, bærbuske, plantning af grøntsager og indendørs planter.
  • Når de ikke er åbnet, beholder tabletter og pulver deres egenskaber ved temperaturer fra -30 til +30 i tre år. Holdbarheden for et flydende præparat overstiger ikke 4 måneder.

Forholdsregler

  • Hvis en opløsning af alirin-b kommer ind, er det nødvendigt at fremkalde opkast og tage aktivt kul (2 tabletter pr. Kg vægt), inden lægen ankommer.
  • Hvis opløsningen kommer på slimhinden i øjet, skylles med rigeligt rent vand.
  • Vask huden med varmt vand og sæbe.

Brug af Alirin-B i kampen om høsten

Under ugunstige vejrforhold kan patogene bakterier ødelægge beplantninger i et sommerhus om en måned. Tidligere måtte man ofre syge buske for at redde mindst en del af afgrøden og brænde dem for at forhindre spredning af infektioner. Takket være Alirin-B kan du helbrede en syg plante og få en høst af den.

Lægemidlet vil hjælpe med at besejre de mest almindelige sygdomme:

  • Pulverformet mug. Blegede pletter vises på bladene, som bliver hvidere og tættere hver dag. Sygdommen spreder sig til hele planten, bær og frugter er dækket med en hvid blomst. En tynd hvid bane kan ses på grenene. De berørte blade skal fjernes, beplantningen skal tyndes så meget som muligt for bedre luftudveksling, planten skal behandles med Alirin-B indtil fuldstændig genvinding.
  • Grå råne. Bær eller frugt er dækket med en grå fnug og bliver vandig. Gråskimmel kan ødelægge en hel jordbær- eller jordbærafgrøde. Buskene skal transplanteres til et tørre sted (en af ​​årsagerne til sygdommen er fugtighed), udfør regelmæssig løsgørelse af jorden, behandl med medikamentet.
  • Sen riddelse. Hele Solanaceae-familien lider af denne sygdom. Brune pletter vises på planten, bladene bliver gule, hvis noget har tid til at vokse, vil det stadig være dækket med sorte pletter og rådne. Bekæmpelsen af ​​sygdommen skal begynde med forebyggelse. Frømateriale behandles med fungicider, jorden udgydes, og der udføres regelmæssig sprøjtning med antibakterielle lægemidler (langt bedst er alirin-B).

Som gartnere skriver i deres anmeldelser, gør stoffet et fremragende stykke arbejde og hjælper med at få en god høst..

Alle kender en haveinfektion kaldet pulvermeldug. Han forager ikke noget. Jordbær råtner på vinstokken. Rips, stikkelsbær måtte endda skære ned. De rådede til at behandle med det nye lægemiddel alirin. Vi læste alle instruktionerne og indså, at det ikke er skadeligt for mennesker. Og hvad vi gjorde: om efteråret kaste vi jorden efter graving (det var stadig varmt), om foråret sprøjtede vi alle buske, træer og beplantninger af jordbær. Hele jorden i drivhuset blev sprøjtet med en opløsning på 15 cm. Om sommeren glædede sjælen sig. Alle vores planter er sunde, rene, og høsten er fremragende. Men de sprayede det to gange om måneden i hele havearbejdssæsonen. Jeg anbefaler alle

Vi behandlede kartoffelplottet med Alirin-B og fik en fremragende høst. Men vi blev opfordret til at spilde med løsningen ikke kun landingsstedet og selve plantematerialet. Toppe voksede op til taljen, en spand med fremragende kartofler blev fjernet fra hver busk.

Vores side er beliggende i et lavland, og hvert år havde vi ikke tid til at samle det meste af høsten på grund af adskillige plantesygdomme: pulveriseret mug, grå råte, sen blight osv. I fugt sprede de sig meget hurtigt. For andet år har vi behandlet stedet med Alirin-B. Resultatet var i det første ansøgningsår. For første gang var tomater modne indtil efteråret. Normalt lykkedes det os kun at fjerne nogle få første tomater, og derefter begyndte toppe af umodne tomater at visne og blive dækket af brune pletter..

Oprindeligt offentliggjort 2018-02-18 13:42:40.

Alirin b instruktionsanmeldelser


Tilmelding: 24.3.2018
Indlæg: 746
Fra: Rostov ved Don

Der er ikke noget profilemne, så jeg vil oprette et emne om biofungicider baseret på høstokke. Ikke nødvendigvis disse tre.
Generelt er alirin, gamair, phytosporin forskellige præparater baseret på høbacillus, alias Bacillus subtilis.
Handlingsmekanismen er klar for alle, formålet med medikamenterne er også. Alt dette er på pakken (jeg kan overføre det her senere). Men her foreslår jeg at dele erfaringer, tanker, overvejelser.

Selv kan jeg kun dele et trick. Generelt, ifølge instruktionerne, opløses alirin- og gamair-tabletter i rent vand, hvorefter planterne, efter at have ventet en halv time, forarbejdes. Hvorfor en halv time - for de levende væsener at vågne op. hvorfor ikke længere - der er intet i vandet. Og så springer en tanke straks ind. Eller måske give dem noget at spise? Herfra blev en sådan idé født og min praksis.
Hvad er en vægpind? Hvis du læser, hvordan det blev opnået og opdrættet før, vil vi finde ud af, at de gjorde det på en høhætte. Jeg kan nemt gentage!

Generelt, når jeg har samlet en tilstrækkelig mængde ukrudt (og ikke kun), fylder jeg det med vand og koger det i en spand i ca. 20 minutter, dækker det med et låg og lader det afkøle til 20 C. Derefter henter jeg kulturen af ​​høpind. Et par alrin-tabletter, gamair i en spand (eller phytosporin), bland godt, luftet (hæld 10 gange). Uden at fjerne låget, lægger jeg det i skyggen. I en dag. Jeg tilsætter med jævne mellemrum ilt til opløsningen og hælder den fra en stor højde. Generelt, efter en dag i en spand, formerer de sig markant, som det kan ses af den konstant dannende hvide film. Det viser sig noget som en modervæske. Og så, når min sjæl ligger ned, sprøjter jeg og kaster jorden.
Dette er både befrugtning og beskyttelse. Det hjælper, hvis du sprøjter det meget regelmæssigt. Læs mindst en gang om ugen. Købt alirin kan ikke være nok til sådanne behandlinger.
Et par punkter til ovenstående:
1) høstokken er bange for lys, især den åbne sol. Derfor er spanden dækket. Opvarmning over 40 ° C er heller ikke sandsynligt, at det giver sundhed - derfor i skyggen.
2) høbacillus udvikles kun i nærvær af ilt. Derfor er filmen på overfladen, derfor er det nødvendigt at luftes. Jeg prøvede at kaste akvariumluftning, men skummet klatrer frygteligt

Her er hvad jeg fandt om gengivelseshastigheden:

Generelt er det derfor, jeg kan modstå det i en dag. Der er mistanke om, at der ikke er nogen yderligere stigning i koncentrationen, men alle slags skadelige (unødvendige, ikke nyttige) organismer begynder at formere sig.

Nu venter jeg på dine ideer og feedback..

Indlægget er redigeret Willy - 25.7.2018, 12:17

Alirin-B, TAB

Beskrivelse

Alirin-B, TAB er et yderst effektivt biologisk fungicid baseret på den naturlige bakterie Bacillus subtilis 10-VIZR, som forhindrer forekomst af rodrød, sort ben, pulveriseret mug, sen blight, Alternaria, ascochitis, grå råd i grøntsager, bær, blomsterafgrøder og indendørs planter.

Forberedende form - tabletter.

Emballage - 20 tabletter.

Fordelene ved medikamentet:

  1. Undertrykker effektivt udviklingen af ​​patogener.
  2. Som et resultat af applikationen får du miljøvenlige og sikre produkter.
  3. Hjælper med at øge udbyttet.
  4. Øger indholdet af vitaminer i produkter.
  5. Grøntsager, frugter og bær, der dyrkes ved hjælp af det biologiske produkt Alirin-B er mere saftige, aromatiske, velsmagende og sunde.

Fordele ved tabletformuleringen:

  • tabletten er opløselig i vand;
  • indført i hullet til frø eller frøplanter;
  • påføres i form af en vandig opløsning på frøplanteblandingen eller på haven sengen gennem konventionelle sprøjter eller gennem OZG- (alle modifikationer) osv. samt gennem drypvandingssystemer med dråber af alle typer.

Stoffet er sikkert for mennesker og miljø, akkumuleres ikke i planter og frugter.

Aftale

Alirin-B, TAB hæmmer udviklingen af ​​patogener af svampesygdomme og beskytter planter mod infektion, når de påføres jorden eller drysses på bladene.

Beskyttelsesegenskaber strækker sig til kartofler, tomater, agurker med åben og beskyttet jord, grønne afgrøder (salat, dild, persille osv.) Samt æbletræer, druer, solbær, stikkelsbær, jordbær.

Lægemidlet er effektivt mod rodrød (Fusarium, Rhizoctonia), trakeomykotisk visnelse, sygdomme i blade og stængler (pulveriseret mug, peronosporose, septoria, rust, sen blight, Alternaria, cercosporiasis, skorpe, moniliosis, grå råte).

Det er et middel til at reducere pesticidspænding i planter, når det bruges i tankblandinger med kemiske pesticider (herbicider, insekticider, fungicider).

Ansøgt om:

  1. Forplantningsbehandling af kartoffelknolde.
  2. Spild planter ved roden.
  3. Sprøjteplanter.

Aktivt stof

Bacillus subtilis stamme B-10 VIZR, titer - ikke mindre end 10 9 CFU / g.

Handling

  • Accelererer og forbedrer virkningen af ​​andre biologiske produkter, især dem, der er relateret til Alirin - Gamair og Glyokladin;
  • reducerer eller lindrer stress i planter helt efter pesticidpåføring;
  • gendanner jorden, der er brændt med pesticider og / eller overdosering af gødning;
  • reducerer niveauet af nitrater i landbrugsprodukter med 25-40%;
  • øger indholdet af proteiner og askorbinsyre i det med 20-30%.

Perioden med beskyttende handling er 7-20 dage med en enkelt behandling.

Regelmæssige beskyttelsesbehandlinger med det biologiske produkt Alirin-B anbefales hver 7. dag.

Slaghastighed - fra påføringsøjeblikket på frø og plantemateriale; ved sprøjtning af planter - fra behandlingsøjeblikket.

Fareklasse - 4 (med lav risiko).

Brugsanvisning

Det krævede antal tabletter opløses i en ikke-fødevarebeholder i en lille mængde varmt vand og bringes derefter til det krævede volumen med vand direkte i sprøjtebeholderen.

Brug den forberedte arbejdsvæske samme dag.!

Forplantning af knolde

Sprøjtning i faser: begyndelsen af ​​spiring,
begyndelsen på blomstring, frugtdannelse
med et interval på 15 dage

Spild jord 1-3 dage før såning af frø

Sprøjtning i faser: begyndelse af blomstring -
fruiting med et interval på 7-14 dage

Sprøjtning i begyndelsen af ​​blomstringen -
frugtdannelse med et interval på 7-10 dage

10 tab. / 15-20 l vand

Sprøjtning i faser: spirende,
efter blomstring og begyndelsen af ​​bærdannelse

Spild jord under roden under
vegetation med et interval på 15 dage

Sprøjtning i perioden
vegetation med et interval på 15 dage

Forarbejdet afgrødeSygdomMetode, behandlingstid,
applikationsfunktioner
Anvendelsesgrad
medicin
Arbejdende væskeforbrugVentetid
(multiplicitet
behandlinger)
KartoflerRhizoctonia, sen blight4-6 tabletter / 10 kg0,2-0,3 l / 10 kg- (1)
Sen riddelseSprøjtning i vækstsæsonen: først -
når du lukker rækkerne, skal følgende -
med et interval på 10-12 dage
10 tab / 10 l vand10 l / 100 kvm- (3)
Tomt i åben markRotrotSpild jorden med en suspension af lægemidlet på 1-3 dage
inden frøsås, i fasen af ​​5-6 ægte blade
og med et interval på 15-20 dage efter det foregående
2 tab. / 10 l vand10 l / 10 kvm
Sen blight, alternaria10 tab / 10 l vand10 l / 100 kvm
Beskyttet malet tomatRod, rodrotSpild jorden med en suspension af lægemidlet på 1-3 dage
før såning af frø, inden plantning
frøplanter (fase 3-5 ægte blade),
efterfølgende - med et interval på 7-14 dage
2 tab. / 10 l vand10 l / 10 kvm
Sen riddelseSprøjtning i faser: begyndelse af blomstring -
fruiting med et interval på 7-14 dage
10 tab. / 10-15 l vand10-15 l / 100 m2
Agurk i åbent feltRod, rodrot2 tab. / 10 l vand10 l / 10 kvm- (1)
Pulverformet mug10 tab / 10 l vand10 l / 100 kvm- (3)
Beskyttet agurkRod, rodrotSpild jord 1-3 dage før såning af frø2 tab. / 10 l vand10 l / 10 kvm- (1)
Pulverformet mug- (3)
SolbærPulverformet mugSprøjtning i vækstsæsonen:
før blomstring, efter blomstring,
begyndelsen på dannelsen af ​​bær
10 tab / 10 l vand
JordbærGrå råne
Frøplanter af blomsterafgrøderSort ben, rodrot,
trakeomykotisk visnende
Spild jord før såning af frø,
igen - inden du vælger frøplanter
1 fane. / 5 l vand5 l / kvm- (2)
Indendørs blomsterplanterRotrot,
trakeomykotisk visnende
Spild pottejord under
vegetation med et interval på 7-14 dage
0,2-1 l / gryde- (3)
Pulverformet mugSprøjtning i vækstsæsonen2 tab. / 1 ​​l vand0,1-0,2 l / m2
Blomsterplanter
åben grund
Rotrot,
trakeomykotisk visnende
1 fane. / 5 l vand5 l / kvm
Pulverformet mug2 tab. / 1 ​​l vand1-2 l / 10 kvm

Kompatibilitet

Kompatibel med mikrobiologiske plantebeskyttelsesmidler, vækstregulatorer, gødning, kemiske fungicider, herbicider og insekticider.

Uforenelig med Fitolavin og andre baktericider.

For at opnå det bedste resultat anbefales det at bruge lægemidlet Alirin-B, fane i kombination med biologiske produkter Gamair, tab og Glyocladin, tab præparater supplerer hinanden og beskytter effektivt planter mod såning af frø før høst.

Sikkerhedsforanstaltninger

Ved brug må du ikke drikke, ryge eller spise. Arbejd med handsker. Brug ikke madredskaber til at forberede arbejdsløsningen..

Førstehjælp

Førstehjælp til forgiftning:

  • i tilfælde af kontakt med huden og slimhinderne, skal produktet vaskes med rigeligt vand;
  • hvis stoffet ved et uheld sluges, skal du skylle maven og derefter tage aktivt kul;
  • Hvis stoffet kommer ind i åndedrætsorganerne, skal du fjerne offeret i frisk luft.

Behandling, om nødvendigt, symptomatisk.

Opbevaring

Opbevares utilgængeligt for børn og kæledyr. Det er forbudt at opbevare og transportere med mad, foder og medicin.

Opbevaringsbetingelser - 3 år ved temperaturer fra –30 ° C til 30 ° C (uden at pakke pakken).

Denne artikel er oprettet på grundlag af producentens instruktioner, den er kun til informationsmæssige formål og er ikke en reklame.

Alirin b instruktionsanmeldelser

Indsendt af Ljuda den Lør 17, 2011, 10:39

Alirin, Gamair og Glyokladin er for nylig vist på vores marked. Alirin og Gamair hører til en række mikrobiologiske præparater, der ligner Fitosporin til plantebeskyttelse, de undertrykker effektivt svampe- og bakteriesygdomme. Medicinen bruges til jordbearbejdning, blødgøring af frø og planter, sprøjtning af planter i vækstsæsonen. Tabletter, opløselige i vand, opbevares godt: holdbarheden for Alirin og Gamair er tre år, og Glyokladin er to. De beskyttende egenskaber ved Glyocladin tilvejebringes af det aktive stof - svampen Trichoderma harziannum. Dette mikrobiologiske fungicid er et fremragende middel mod rodrød, visnende af forskellige etiologier, verticilliose, sen blight. Lægemidlet fremstilles i form af tabletter, uopløselige i vand. Det er vigtigt at bruge glyocladin korrekt, så vil det være nyttigt. Fugt jorden rundt om planten, anbring en eller to tabletter (afhængigt af plantens størrelse) nær rødderne, bark med organisk stof og hold den fugtig i mindst et par dage. Svampen er kun mest aktiv i det øverste jordlag i en dybde på 10 cm ved en fugtighed på 60-80% og en temperatur på 14-27 ° C. Hvis dette er din første gang du bruger stoffet, skal du bruge det to gange om sæsonen - om foråret og efteråret. Når du har helbredet jorden, kan du skifte til en enkelt applikation. Lad mig understrege, at dette er det eneste forebyggende medikament mod alle former for rodrot. Det kan ikke bruges samtidig med andre lægemidler, der er behov for et interval på mindst en uge.

Glyocladin har en mere enkelt unik ejendom. Sporerne i Trichoderma-svampen når ind i rodzonen, spirer, trænger ind i roden og danner mycorrhiza - en tæt plexus af mycelium og planterod. På grund af denne unikke dannelse øges planternes rodernæring mange gange. Denne kraftfulde naturlige pumpe omdanner uopløselige forbindelser fra jorden til en form, der kan assimileres af planter, forsyner planter ikke kun med mineralsalte (inklusive fosfor og kalium), men også med biostimulanter, enzymer og andre nyttige stoffer. Takket være mycorrhiza vil planten aldrig ikke mangle kun mad, men også vand. Det hele giver mening, hvis du har et stort nok lag mulch. Mycelium vokser ikke på rent ukrudtsland. I to år har vi testet Alirin, Gamair, Glyocladin for forebyggelse af sygdomme i phlox, iris, liljer, pioner og var meget tilfredse. For at opnå resultatet skal du bruge til koncentration ved bladforbinding: 1 Alirin-tablet + 1 Gamair-tablet pr. 1,5 liter vand. Til medicinske formål øges koncentrationen ved at opløse to (og i tilfælde af alvorlig skade, fire) tabletter i en liter vand. Det er bedst at behandle phlox før plantning og derefter to gange om sæsonen i vækstsæsonen. Inden plantning skal du sørge for at skære rødderne til 15 cm og derefter holde i en time i opløsningen: 1 Alirin-tablet + 1 Gamair-tablet pr. 1 liter vand, skyl derefter, blødlægges i ca. 2 timer i Epins opløsning og plant. Efter rodfæstning skal du placere Glyocladin-tabletten i nærheden af ​​rødderne. Nogle phlox, der ikke blev dyrket før plantning, kom frem fra jorden i maj med snoede blade og skud. Efter to behandlinger med "cocktail" (1 tab. + 1 fane / 1 l) blev syge blade droppet og voksede til sunde smukke buske. Gode ​​resultater blev opnået, når Alirin og Gamair blev anvendt separat i den profylaktiske behandling af phlox til pletfældning, efter brugsanvisningen (2 tabletter / 1 l). Spraglet phlox er meget modtagelig for pletter. Disse stoffer er bare frelse for dem.

Det er interessant at bruge en blanding af Alirin og Gamair til behandling af vertilose i det indledende trin. Når følgende symptomer optrådte i en tre år gammel busk: gulning af blade og stængler, hængende bag de berørte stængler i vækst, visne af blade og tørring af stænglerne, afskåret vi alle stænglerne fra flox til jordniveau, spildte en liter opløsning (2 tab. + 2 tab. / 1 ​​l)... Derefter blev den udskårne busk drysset med havejord og dækket med en fem-liters plastflaske på toppen for at opretholde fugt. En uge senere dukkede nye sunde stængler op. Nogle af de afskårne berørte stængler i en visnende tilstand (gulnede blade falder ned) blev anbragt i en krukke med samme opløsning. En dag senere vendte turgoren tilbage til bladene. I kraftig form stod stilkene i mere end en uge. Desværre blev de ikke knebet, og derfor var det ikke muligt at finde ud af, om stilkene blev sunde. Behandlingen blev udført i juli. Så phloxes, pioner, iris og andre blomster, der er tilbøjelige til rodrot ikke bliver syge, er det bedre at tilføje Glyocladin til deres rødder på forhånd til forebyggelse. Iris og pioner med dobbelt forebyggende behandling med Alirin med Gamair og brugen af ​​Glyokladin, selv om efteråret, havde helt sunde blade. Ingen havde en chance for at nå roser, der ikke havde nok piller, som ikke havde tid, men i år vil vi bestemt prøve.

Og nu om Fundazole selv og dets erstatninger. Fundazol (benazol) er et systemisk og kontakt fungicid med en helbredende og beskyttende virkning. Det er mest effektivt mod jordsvampe, der forårsager råd af rødder og opbevaringsorganer, men dets vigtigste anvendelse er frøbøsning. Fundazol anvendes i en koncentration på 0,1-0,2% (10-20 g / 10 l). Det er meget vigtigt at observere doseringen, når lægemidlet bruger højere doser, har lægemidlet en toksisk virkning på planten. Den tilladte hyppighed af behandlinger er 4 gange pr. Sæson. Det nedbrydes ikke i jorden i 1,5-2 år. Prøv Glyocladin eller Trichodermin i stedet for Fundazole som en forebyggende foranstaltning mod svampesygdomme i jorden..

Re: Alirin, Gamair, Glyokladin

Indsendt af valda den Mandag 09. januar 2012 16:00

Re: Alirin, Gamair, Glyokladin

Indlæg af nathkon man 2. april 2012, 20:02

Re: Alirin, Gamair, Glyokladin

Indsendt af Ljuda den fre. 06. april 2012 10:03

Re: Alirin, Gamair, Glyokladin

Indsendt af arkiver den lør 21. juli 2012 17.47

ALIRIN, GAMAIR, GLIOCLADIN

Tanyukha tors 14. april 2011 19:09
ALIRIN, GAMAIR, GLIOCLADIN række biologiske præparater til at undertrykke forårsagende stoffer af svampesygdomme på alle typer haveafgrøder, indendørs planter og i jorden. De bruges som terapeutiske og profylaktiske midler. Medicinen har høj biologisk effektivitet og forårsager ikke afhængighed i patogener, bidrager til gendannelse af gavnlig mikroflora i jord og planter, er ikke fytotoksisk, sikkert for mennesker, dyr, fisk, bier, gavnlig entomofauna og miljøet (IV fareklasse), fjern jordtoksicitet efter påføring af landbrugskemikalier.
Oplysninger om generel anvendelse. Påfør ved sprøjtning på planter eller vanding med en vanding kan på jorden, i hullerne og under roden. Ved sprøjtning skal et klæbemiddel (flydende sæbe osv.) Sættes til opløsningen i en mængde på 1 ml pr. 10 liter. I tilfælde af alvorlig skade på planter i vækstsæsonen anbefales skifte med kemiske fungicider.
GAMAIR
• Det aktive stof er bakterien Bacillus subtilis M-22 VIZR og et kompleks af plantemetabolitter (nyttig jord
mikroflora).
• Effektivt undertrykker svampe- og bakteriesygdomme: bakteriel tomatkræft, nekrose i stammen,
blød rot og en bred vifte af svampefytopatogener.
• Præparativ form: tørt pulver, tabletter.
Fordele ved formuleringen:
Arbejdsløsning Gamair er let at fremstille:
- gennem drypvandingssystemer med dråber af alle typer;
- gennem opløsningsnoder til drypvanding, til sprinklervandring, til salatlinjer;
- konventionel sprøjtning eller vanding gennem OZG-2000 osv..
Anbefalede forbrugshastigheder og påføringsmetode.
Opløs tablettene i 200-300 ml vand, bland, bring arbejdsopløsningen til det krævede rumfang.
Ved sprøjtning tilsættes et klæbemiddel (flydende sæbe osv.) Til arbejdsopløsningen i en mængde på 1 ml pr. 10 liter opløsning og blandes igen. Ryst sprøjten under behandlingen. Arbejdsopløsningen skal bruges på forberedelsesdagen, den kan ikke opbevares.
Mikrobiologisk baktericid baseret på Bacillus subtilis M-22 VIZR mod bakterielle og nogle svampesygdomme i jord og planter (bladplet, bakterieråd, pith nekrose, bakteriecancer, bakteriel "forbrænding"). Lægemidlet er tilgængeligt i form af vandopløselige tabletter. Holdbarhed - 1,5 år ved temperaturer fra -30 til +30 С.

Forebyggelse:
1. Behandling i vækstsæsonen: jordbearbejdning - 2 uger efter udplantning af frøplanter, kaste jorden med Gamair opløsning med en hastighed på 1 fane. / 10l / 10m2. Derefter tilføjes Alrin-B og Gamair efter tur hver anden uge med en hastighed på 1 fane. / 10l / 10 m2. Sprøjtning af planter (ved sprøjtning af planter, tilsæt klæbende flydende sæbe og andre - 1 ml pr. 10 liter opløsning til opløsningen) - spray planterne, indtil symptomer på sygdomme vises, skiftevis med Alirin-B og Gamair 2-3 gange med et interval på 7 dage. Forbrug af apparater 1 tabel / 1 l vand (forbrug af arbejdsopløsning afhænger af plantens højde og løv).
Anvendelsesteknologi: det krævede antal tabletter opløses i en lille mængde vand og bringes derefter til det krævede volumen direkte i sprøjtebeholderen. OPMÆRKSOMHED!! Brug den forberedte arbejdsvæske samme dag.!
Gamair er velegnet til behandling af afgrøder, såsom: Potte blomsterafgrøder i beskyttet jord, blomsterafgrøder i åben jord, tomater i beskyttet jord, tomater i åben jord, agurker i åben og beskyttet jord, æbletræer, kål osv..

ok Fre 24 juni 2011 17:53
ELISITORS: VICTORY UDEN VICTIMS
Elena Dorokhova, kandidat til videnskab (kemi), formand for phlox-sektionen i Moskva-blomsteravlerne
Det må indrømmes: med al den overflod af litteratur er der stadig praktisk taget ingen fornuftige anbefalinger til beskyttelse af blomster mod sygdomme. Forklaringen er enkel - botaniske haver har få midler til videnskabelig forskning. Derfor kan du ofte i trykte medier finde forældede anbefalinger om bekæmpelse af sygdomme og planteskadedyr ved hjælp af forældede metoder - ved hjælp af Bordeaux-væske og karbofos. De fleste avlere følger disse henstillinger. Jeg havde ikke til hensigt at skrive en artikel om dette emne, men de ringede fra redaktionskontoret for Vestnik Florist og spurgte, hvordan det forbudte fundament kunne erstattes. Mens jeg forklarede, indså jeg, at en sådan artikel er meget relevant. Derudover læste jeg for nylig flere nye bøger, hvor det på gammeldags måde anbefales at bruge 2-3% opløsninger med præparater, der indeholder kobber eller jern, eller 2-3% opløsninger af nitrafen til forebyggelse af plantesygdomme. Og så løb benene selv hen til computeren. Brug af kobber- eller jernsalte i en så høj koncentration (200-300 g / 10 l) vil sandsynligvis ikke redde dine planter fra fremtidige sygdomme, men de gavnlige mikroorganismer i jorden vil bestemt dræbe dem. Hvad angår nitrafen, er det blevet forbudt i vores land i ti år nu. Jeg vil bare spørge forfatteren af ​​bogen, der forbløffet mig: bruger han virkelig alt dette? Problemet er, at sådanne anbefalinger gives af eksperter, der er "meget langt fra folket." Det er en ting, når planter bor adskilt fra os, i landbrugsområder eller i drivhuse, og en helt anden, når alt - både planter og børn med husholdninger og kæledyr - findes på et, normalt ikke særlig stort stykke jord sammen. Akkumulering af tungmetalsalte og pesticider i jorden er slet ikke gavnligt for mennesker og dyr. Det moderne udviklingsniveau for videnskab har ført til fremkomsten af ​​en ny metode til plantebeskyttelse, der er baseret på at øge planternes immunpotentiale og ikke på ødelæggelse af patogener, som det er tilfældet med brugen af ​​pesticider. Stoffer, der inducerer beskyttende reaktioner i planter, kaldes elicitorer (tidligere blev de kaldt inducerende stoffer). Den første biogene elicitor blev opnået i 1968, siden deres antal er steget årligt. Biogene elicitors bruges i meget små, ufarlige mængder. Planten er som sådan vaccineret mod sygdomme, hvilket resulterer i, at dens resistens øges. Sådanne lægemidler fremstilles også i Rusland, de fremstilles på basis af bakteriekulturer - Agat-25K, Fitosporin, Extrasol, Alirin, Gamair; baseret på chitosan - Chitosar, Narcissus, Phytochit, Agrochit, Ecoel; baseret på organiske syrer - Immunocytophyte, Amulet, Novosil (silke), Zircon, ravsyre. En af de mest berømte elicitorer er biofungicidet Fitosporin. Det kommer i form af en pasta, pulver og opløsning til indendørs blomster. Brug pastaen og pulveret til at behandle jord og planter før plantning eller grøntsager, før du opbevarer dem. Det er meget nyttigt at forebygge jorden profylaktisk med Fitosporin-opløsning 2-3 gange pr. Sæson. Hvis der er mange svampesygdomme, kan 4 behandlinger udføres. Ligesom der ikke findes nogen medicin i verden, der en gang for alle vil beskytte en person, især under epidemier, så mister elicitors, der øger en plantes immunitet, deres effektivitet ved høje infektiøse belastninger, dog som pesticider. Nøglen til succes er et velvalgt, sundt plantemateriale, korrekt plantning og korrekt pleje.

Re: Alirin, Gamair, Glyokladin

Indsendt af lapirula den onsdag 15. august, 2012 17:55

Alirin er et biologisk fungicid baseret på naturlige bakterier, der forhindrer forekomst af: rodrød, grå råte, sort ben, pulveriseret mug, sen blight, rhizoctonia, Alternaria, ascochitosis, tracheomycotisk visnelse. Biologisk præparat til bekæmpelse af svampesygdomme i jord og planter. Ved dens sammensætning og handling er det tæt på Fitosporin. Safe for mennesker og miljøet, akkumuleres ikke i planter og frugter. Den aktive ingrediens er gavnlig jordmikroflora - Bacillus subtilis 10-VIZR, titer 109 CFU / g. Fås i form af tørt pulver, tabletter. Virkning og resultat: biologisk fungicid til at undertrykke udviklingen af ​​patogener af svampesygdomme, forhindre forekomst af rodrød, sort ben, pulveriseret mug, sen blight, Alternaria, ascochitis, grå råte. Reducerer jordtoksicitet efter dampning eller anvendelse af plantebeskyttelsesmidler ved at gendanne jordmikroflora. Øger indholdet af protein og askorbinsyre i produkter med 20-30% og reducerer ophobningen af ​​nitrater i det med 25-40%. Lægemidlet har en kontaktvirkning, har en helende virkning. Bakterier undertrykker aktivt udviklingen af ​​mycel og sporer af svampe og pseudo-svampe. Fordele:
- leverer resultater fra den første applikation;
- gendanner fordelagtig jordmikroflora;
- bruges til såning af frø, plantning af planter og transplantation af planter.
Sikkerhed og økologi: 4 fareklasse (lav fare). For at opnå det bedste resultat anbefales det at bruge lægemidlet Alirin-B, TAB i kombination med biologiske produkter Gamair, TAB og Glyocladin, TAB. Præparaterne supplerer hinanden og beskytter planterne effektivt mod såning af frø, inden høst.

Bestillingsrækkefølgen og påføringsmetoden af ​​Alirin-B, TAB. Arbejdsopløsningen tilberedes umiddelbart før brug i overensstemmelse med de forbrugshastigheder og regler for brug, der er angivet på pakningen. Til forplantning af kartoffelknolde:
- Opløs medikamentets tabletter i 200-300 ml vand, og omrør det godt, indtil det er helt opløst;
- hæld indholdet i en sprøjte;
- ryst sprøjten under forarbejdning, bland knoldene;
- brug arbejdsløsningen senest 24 timer;
Til behandling af vegetative planter: Det krævede antal tabletter opløses i en lille mængde vand og bringes derefter til det krævede volumen direkte i sprøjtebeholderen eller i vandingsbeholderen. Væske tilberedt til sprøjtning eller vanding bruges samme dag.

Alirin undertrykker effektivt sådanne sygdomme som: rodrød, septoria, rhizoctonia, sen blight, alternaria, cercospora, trachomykotisk visne, pulveriseret meldug, peronosporose, skorpe, moniliosis, grå råd, rust. Reducerer jordtoksicitet efter dampning eller anvendelse af plantebeskyttelsesmidler ved at gendanne jordmikroflora. Øger indholdet af protein og askorbinsyre i produkter med 20-30% og reducerer ophobningen af ​​nitrater i det med 25-40%. Lægemidlet skal først fortyndes i en lille mængde vand og derefter bringes til det krævede volumen.

Forbrugshastighed: 2 tabletter pr. 10 liter vand og 10 kvadratmeter. m. overflade, når planter vandes; 2 tabletter pr. 1 liter vand ved sprøjtning af planter (behandlingsområdet afhænger af plantens størrelse og løv. Det tilrådes at tilsætte et klæbemiddel (flydende sæbe) i en mængde på 1 ml pr. 10 liter til opløsningen. For forebyggende behandlinger reduceres forbrugshastigheden med 2 gange. Alirin-B c opløsninger, der er kompatible med biologiske præparater, insekticider, fungicider, plantevækstregulatorer. Planter behøver kun at behandles med en frisklavet opløsning, det kan ikke opbevares Ved brug af dette stof må du ikke drikke, ryge eller spise. Arbejde med handsker.

Jordbearbejdning: Før plantning af frøplanter påføres lægemidlet på jorden med en sprøjte eller vandkande og blandes derefter (pløjes) til en dybde på 15-20 cm. Påføring på hullerne - med en hastighed på 200 g opløsning pr. Hul. (1 tablet / 1 liter vand). I vækstsæsonen af ​​planter: spild jorden og især plantens rodzone med en opløsning af lægemidlet - 2-3 gange eller mange gange med et interval på 5-7 dage.

Sprøjtning af planter i vækstsæsonen: Forebyggende sprøjtning af planter inden symptomerne på sygdomme, 2-3 gange med et interval på 7 dage. Terapeutisk sprøjtning af planter, når symptomer på sygdomme vises 2-3 gange med et interval på 5-7 dage, indtil symptomerne på sygdommen forsvinder helt.

Jordbehandling før såning af frø: lægemidlet påføres jorden med en sprøjte eller vandkande, og blandes derefter (pløjes) til en dybde på 15-20 cm før såning af 1 flig / 1l. Beskyttelsesforholdsperiode: 7-20 dage med en enkelt behandling. Regelmæssige beskyttelsesbehandlinger med det biologiske produkt Alirin-B hver 7. dag anbefales. Slaghastighed: fra påføringsøjeblikket på frø og plantemateriale; ved sprøjtning af planter - fra behandlingsøjeblikket. Opbevaringsbetingelser 3 år ved temperaturer fra -30 C til + 30 C (uden at pakke pakken). Producent LLC "AgroBioTechnology", Rusland.

Re: Alirin, Gamair, Glyokladin

Indsendt af lapirula den lør 18. august 2012 15:42

Gamair er et biologisk baktericid baseret på den naturlige bakterie Bacillus subtilis M - 22 VIZR, der forhindrer bladpletter, bakteriel rådgivning, skorpe, moniliose, bakteriecancer, vaskulær og slimhindrende bakteriose. Aktiv ingrediens: Bacillus subtilis, stamme M-22 VIZR, titer 109 CFU / g. Præparativ form: tabletter. Formål:
1.Planter kartoffelknolde;
2.Spilling af planter under roden;
3. Sprøjteplanter.
Det krævede antal tabletter opløses i en ikke-fødevarebeholder i en lille mængde varmt vand og bringes derefter til det krævede volumen med vand direkte i sprøjtebeholderen.

Anbefalede forbrugshastigheder og påføringsmetode. Opløs tablettene i 200-300 ml vand, bland, bring arbejdsopløsningen til det krævede rumfang. Ved sprøjtning tilsættes et klæbemiddel (flydende sæbe osv.) Til arbejdsopløsningen i en mængde på 1 ml pr. 10 liter opløsning og blandes igen. Ryst sprøjten under behandlingen. Gamair er måske den seneste års bedste udvikling, forebyggelse og behandling af det bredeste udvalg af svampesygdomme, op til rosernes sorte plet. Dette stof har evnen til at undertrykke en lang række sygdomme. Gamair klarer næsten alt, hvad enten det er et drivhus eller åben grund. Kompatibel med Alirin. Det bruges på næsten alle haveplanter: stenfrugter, trommefrugter, bær (jordbær), grøntsager, blomster (roser).

Gamair hører til en række biologiske præparater til undertrykkelse af patogener af svampesygdomme på alle typer haveafgrøder, indendørs planter og i jorden..
Disse bruges som terapeutiske og profylaktiske midler. Medicinen har høj biologisk effektivitet og forårsager ikke afhængighed i patogener, bidrager til genoprettelse af gavnlig mikroflora i jord og planter, er ikke fytotoksisk, sikkert for mennesker, dyr, fisk, bier, gavnlig entomofauna og miljøet (IV fareklasse), fjern jordtoksicitet efter påføring af landbrugskemikalier. Generel information om brug: Påfør ved sprøjtning på planter eller vanding med en vandkande på jorden, i hullerne og under roden. Ved sprøjtning skal et klæbemiddel (flydende sæbe osv.) Sættes til opløsningen i en mængde på 1 ml pr. 10 liter. I tilfælde af alvorlig skade på planter i vækstsæsonen anbefales skifte med kemiske fungicider.

Opmærksomhed! Brug den forberedte arbejdsvæske samme dag! For at opnå det bedste resultat anbefales det at bruge lægemidlet Gamair, fane i kombination med biologiske produkter Alirin-B, tab. og fanen Glyocladin. Præparaterne supplerer hinanden og beskytter effektivt planter mod såning af frø indtil høsten! Flydende sæbe 1 ml pr. 10 liter eller bedre stimulanter Epin, Zircon, HB-101 kan sættes til opløsningen. Med profylakse reduceres forbrugshastigheden med 2 gange.

Kompatibilitet: Gamair er kompatibel med mikrobiologiske plantebeskyttelsesmidler, vækstregulatorer, gødning, kemiske herbicider, insekticider og fungicider. Ikke kompatibel med Fitolavin og andre baktericider!

Miljøsikkerhed: høj effektivitet, mangel på fytotoksicitet, fremmer genoprettelse af gavnlig mikroflora i jord og planter, forårsager ikke afhængighed af patogener, vækststimulerende og immunmodulerende virkning, fjerner jordtoksicitet efter anvendelse af landbrugskemikalier.

Fordele ved Gamair, fane:
1. Effektivt undertrykker udviklingen af ​​patogener;
2. Som et resultat af applikationen får du miljøvenlige og sikre produkter;
3. Fremmer øget produktivitet;
4. Øger indholdet af vitaminer i produkter;
5. Grøntsager, frugter og bær dyrket ved brug af det biologiske produkt Gamair er mere saftige, aromatiske, velsmagende og sunde;
6. Præparatet i form af tabletter er meget praktisk og let at bruge;
7. Sikker for mennesker, dyr, fugle, miljøet.

Beskyttelsesforholdsperiode: 7-20 dage med en enkelt behandling. Regelmæssige beskyttelsesbehandlinger med det biologiske produkt Gamair anbefales, fane. hver 7. dag.

Slaghastighed: fra påføringsøjeblikket på frø og plantemateriale; ved sprøjtning af planter - fra behandlingsøjeblikket.

Sikkerhedsforanstaltninger under arbejde, transport, brug og opbevaring af pesticidet: Ved brug må du ikke drikke, ryge eller spise. Arbejd med handsker. Brug ikke madredskaber til at forberede arbejdsløsningen. Opbevares utilgængeligt for børn og kæledyr. Det er forbudt at opbevare og transportere med mad, foder og medicin.

Fareklasse: 4 (med lav fare). Opbevaringsbetingelser 3 år ved temperaturer fra -30 C til + 30 C (uden at pakke pakken). Producent LLC "AgroBioTechnology", Rusland.